A fost noaptea raziilor în Capitală, după intrarea în vigoare a noilor reguli privind transportul în regim ride-sharing. Deşi au avut trei luni la dispoziţie să-şi strângă actele, mulţi şoferi au fost prinşi pe picior greşit. Iar preţul plătit a fost mai mare decât încasările. 1.000 de lei pentru o abatere.

Dorința de a creşte un copil a determinat-o pe Nicoleta Brunel să renunțe la traiul pe care îl ducea în Franța. În 2012, a venit în România unde s-a înscris pe lista de așteptare pentru a adopta un copil. Au trecut săptămâni, luni, ani. Nimeni nu a sunat-o. În acest timp a dat naștere unei fetiţe, dar tot și-ar dori să ofere o familie unui copil singur pe lume. 

Articolul continua dupa recomandari

Dacă ar exista un oraş al copiilor orfani sau abandonaţi, rămaşi în grija statului, ar număra peste 50 de mii de suflete. Din pacate, 80 la sută dintre minori sunt greu adoptabili. Vârsta, problemele medicale şi etnia atârnă greu în balanţa deciziei. Viitorii părinți caută, în special, copii sănătoşi, de până în 3 ani. În sistem, sunt doar 2.500 de astfel de copii. Pentru că a trăit afară, Nicoleta spune că sunt mulţi străini care ar putea să le ofere o şansă celorlalţi. 

Legea adopţiilor a fost schimbată, în ultimii ani, pentru a mai reduce din birocraţie. 
Însă, pot aplica pentru adopţii internaționale doar români stabiliți în afara țării, nu și cetățenii străini. 

Autoritatea Naţională pentru Adopții face demersuri pentru modificarea legii. La finalul anului trecut, parlamentarii din Comisia de Muncă a Camerei Deputaţulor au respins amendamentul care ar fi permis străinilor să adopte copii din România. Votul final este încă aşteptat.

În România, aproape în fiecare zi un copil este abandonat la naştere, în maternitate.