În România sunt nenumărate locuri de o frumuseţe rară, care atrag turiştii ca un magnet. Însă o dată cu creşterea numărului acestora apar şi unele probleme. Mulţi dintre vizitatori ţin morţiş să-şi lase amprenta pe unde trec, iar obiective importante sunt vandalizate.

Un astfel de obiectiv se află şi în Braşov, acolo unde una dintre cele mai înguste străduţe din Europa este adesea împânzită cu graffiti ori scrieri cu vopsea. Asta în ciuda faptului că reprezentanţii unei asociaţii au amenajat un spaţiu special unde artiştii de ocazie să se poată exprima. 

Articolul continua dupa recomandari

Strada Sforii din Braşov este a treia cea mai îngustă din Europa. Cu o lăţime de aproximativ de 135 de centimetri şi o lungime de 80 de metri reprezintă un obiectiv turistic important al oraşului de sub Tâmpa.

Zidurile care o delimitează sunt adesea desenate de oamenii care vor neapărat să-şi lase o amprentă. Totuşi o asociaţie civică se luptă pentru a menţine cât mai curată imaginea străduţei medievale. Aşa că au amenajat un loc separat pentru cei cu simţ artistic.

Cristina Creosteanu - asociatia impreuna pentru dezvoltarea comunitatii: Noi lasasem un perete pentru scrierea impresiilor vizitatorilor. Nu exista alta posibilitate decat sa ne incapatanam sa o intretinem. În permanenta vom revospi, vom revopsi

Cei mai mulţi turişti resping şi ei astfel de exprimări artistice. Şi nu este singura problemă cu care se confruntă braşovenii. Gunoaiele lăsate la voia întâmplării fac şi ele parte din peisaj.În total, anul trecut peste un milion de turişti au vizitat Braşovul.