O stradă care nu duce nicăieri oferă imaginea zilei. Fâşia, care porneşte dintr-un drum de pământ şi se opreşte brusc în mijlocul pustiului, a stârnit nedumerirea oamenilor din Piatra Neamţ. Iniţial au crezut că e vorba despre o pistă de aterizare sau o parcare. Abia când au văzut o trecere de pietoni lângă un câmp s-au convins că este vorba despre o stradă. Primarul spune că, deocamdată, a avut bani doar pentru această bucată de asfalt.

Cum treci de hârtoapele drumurilor de pământ de la marginea municipiului Piatra Neamţ, dai de nou asfaltata stradă a Sânzienelor. Lungă de 50 de metri, cu asfalt ca-n palmă. Singura problemă?! Cea mai recentă realizare a Primăriei se termină abrupt, în câmp. 

Articolul continua dupa recomandari

Un localnic spune că "bănuiala mea a fost că, zic, cred că-i o parcare, ceva, că, dacă vedeţi, chiar pe capăt sunt nişte separatoare din astea albe".

Drumul modern, izolat undeva la poalele Muntelui Pietricica, a stârnit mirarea oamenilor din zonă. Nimeni nu-i vede încă utilitatea.

Primăria Piatra Neamţ spune că drumul care nu duce momentan nicăieri este doar începutul unui proiect de dezvoltare a zonei.

Dragoș Chitic, primar Piatra Neamț: Strada se intersectează cu strada Pietrelor, ultima stradă dinspre Muntele Pietricica, care urmează să fie asfaltată în anii următori. Pe măsură ce se vor construi case şi aici, pe Strada Pietrelor, vom moderniza şi acea stradă pentru că sunt numeroase solicitări de autorizaţii de construire în cartierul Pietricica şi în această zonă

Prevăzători, constructorii au trasat deja o trecere de pietoni la capătul dinspre câmp, unde, la un moment dat, ar trebui să fie o intersecţie. Motiv pentru care au adus şi indicatorul STOP. Pentru pietoni, au construit deja trotuare. Doar că localnicii cred că va mai trece mult timp până când vor circula pe aici.

Un şofer este de părere că "animalele sălbatice au şi ele nevoie de un loc prin care să treacă în siguranţă".

Lucrările de asfaltare au costat 90.000 de euro. Alte 13 străzi din zonă, acum de pământ, ar trebui să fie asfaltate începând de anul viitor.