După aproape o viaţă în lumea sportului, o fostă gimnastă de talie mondială vrea să împărtăşească şi altor copii din gustul succesului! Aşa că Steliana Nistor a hotărât să predea Educaţie Fizică la o şcoală comunală din Sibiu - locul său natal.

Timp de șase ani, Steliana Nistor a făcut parte din locul olimpic de la Deva. Apoi, după ce s-a retras din activitatea de gimnastă, a lucrat încă patru ani că antrenoare în Norvegia. Dorul de casă a făcut-o să se întoarcă la Sibiu, în speranța că se va putea angaja că antrenoare la clubul sportiv din oraș.

Articolul continua dupa recomandari

Nu a găsit niciun post disponibil, așa că a ajuns să țină cursuri de gimnastică recreativa pentru copii. Deja face asta de câțiva ani pentru a avea o sursă de venit, iar, începând de ieri, Steliana Nistor preda educație fizică la o școală generală din comună Rășinari. Elevii sunt cei mai fericiți pentru că au ocazia să învețe lucruri noi de la fosta campioană.

Steliana Nistor a început gimnastică la vârstă de patru ani și a urcat de multe ori pe podium. A fost campioană europeană de junioare, medaliată cu aur la sol și cu argint la sărituri.

În 2007 a câștigat medalia de bronz cu echipa la Campionatul Mondial de senioare și a obținut locul ÎI la individual compus și barna. În 2008, la jocurile olimpice de la Beijing a obținut medalia de bronz cu echipa.

Imediat după această reușită, la vârstă de 19 ani, s-a restras din gimnastică din cauza problemelor de sănătate.