Primul episod de iarnă veritabilă a făcut minuni pe pârtiile din întreaga ţară. A nins mult la munte, iar schiorii se bucură de alunecări line şi viraje precise. Şi pentru hotelieri răbufnirea iernii e mană cerească. În acest weekend, aşteaptă oaspeţi ca la Revelion. 

Bucuria iubitorilor sporturilor de iarnă se măsoară în centimetri de zăpadă naturală. Cei care au venit, în aceste zile, în Poiana Braşov au fost întâmpinaţi de un strat de omăt gros şi bine afânat. L-au aşteptat încă de la începutul sezonului. 

Articolul continua dupa recomandari

În Braşov, ninge continuu de câteva zile. Aşa că pârtiile s-au transformat într-un adevărat furnicar pentru doritorii de ture ameţitoare într-un peisaj autentic de iarnă. 

Vremea va ţine cu turiştii şi în primul weekend cu atât de multă zăpadă naturală la munte. Ceea ce face ca schiurile să alunece şi mai uşor. 

Dorin Drăgoi, administrator domeniu schiabil: Cei care vor fi în Poiana Braşov în acest sfârşit de săptămână se vor bucura de nişte pârtii amenajate şi pline de zăpadă ca la carte. Sâmbătă şi duminică deja vom vedea soarele, deci condiţii ideale de schi 

Iar hotelierii nu pot decât să se bucure că vor avea aproape toate camerele ocupate. Ca la Revelion. 

Gabriel Roşca, managet hotel: E foarte mult aşteptată această zăpadă. De acum înainte aşteptăm turiştii şi, într-adevăr, stratul gros de zăpadă artificială ne ajută foarte mult să prelungim sezonul de schi până în aprilie cu siguranţă

În afară de Braşov, schiorii pot testa zăpada naturală pe pârtiile din Maramureş, Suceava, Alba, Vâlcea sau Rânca.