Gropile nu mai sunt singurele capcane de pe şoselele din România. Stâlpii uitaţi în mijlocul intersecţiilor şi drumurile care duc spre nicăieri îi pun pe şoferi la grele încercări. Ca să evite un accident, sunt nevoiţi să facă slalom printre obstacolele uitate de autorităţi, după lucrări de modernizare care depăşeşc limita absurdului. 

Acum 10 ani, această intersecţie nu exista pe Drumul Naţional care leagă Oradea de Arad. Însă stâlpul din imagine - da. Între timp, şoseaua a fost asfaltată şi extinsă. Nimeni nu s-a obosit să mute şi stâlpul din calea şoferilor care intră des în el. Dovadă stau bucăţile de faruri sparte din mijlocul drumului. 

Articolul continua dupa recomandari

Stâlpul din mijlocul intersecţiei este şi motivul pentru care Compania Naţională de Drumuri, autorul lucrării, nu a recepţionat nici până azi acea porţiune de şosea. CNAIR transmite că stâlpul îi aparţine primăriei şi relocarea lui nu făcea parte din contract. Edilul pasează vina înapoi. 

Lista "minunilor" din traficul românesc continuă cu aceşti stâlpi uitaţi în drum, la intrare în Sângeorz-Băi. Luna trecută, a început lărgirea şoselei care străbate Valea Someşului. 
Lucrările s-au terminat, însă, în urma lor, marginea drumului e mai bogată cu 5 stâlpi, unul pus chiar într-o curbă. Un prilej numai bun pentru şoferi şi localnici să facă haz de necaz.

Traian Ogâgău, primar Sângeorz-Băi: N-am putut face decât să semnalizez cu nişte panouri reflectorizante şi să trag un semnal de alarmă. Pentru că nu vrem să stăm până când se întâmplă ceva mai grav

Nu sunt însă singurele lucrări absurde. În Piatra Neamţ, autorităţile au modernizat, zilele trecute, o şosea care nu duce nicăieri. Drumul care se termină brusc pe un deal, cu o trecere de pietoni şi un semafor, a costat aproape o sută de mii de euro.