Zeci de sportivi sunt impresionaţi de povestea fostei atlete Adelina Gavrilă. S-au mobilizat şi au donat sânge. Mai sunt câteva zile până la operaţia care pune în pericol viaţa ei, dar şi a copilului nenăscut încă. Medicii care o supraveghează au vorbit pentru prima oară și spun că este un caz rar în România.

Medicul care se ocupă de Adelina Gavrilă a mai avut patru astfel de cazuri. Şi mamele şi copiii au supravieţuit. Cu acest gând va intra săptămâna viitoare în sala de operaţii.

Articolul continua dupa recomandari

La 39 de ani, fosta sportiva suferă de o complicaţie extrem de rară a sarcinii, care apare atunci când placenta străpunge complet uterul şi se fixează pe alte organe. În sala de operaţii vor intra şase specialişti. Cel mai mare risc este de o hemoragie puternică. De aceea, sportivi români au venit să doneze sânge.

Camelia Potec nu a putut dona, pentru că este însărcinată în opt luni. Dar şi-a adus familia la Centrul de Transfuzie din Capitală.

Adelina Gavrilă Oancea a fost campioană europeană la junioare. În 1999 a fost medaliată cu bronz la Jocurile Mondiale Universitare, iar în 2004 s-a clasat în primii 15 la Jocurile Olimpice de la Atena. Sportiva mai are un copil în vârstă de trei ani.