Antrenamentele la sală se mută vara în aer liber! Sunt gratuite şi mai sănătoase, mai ales când sunt făcute în natură. În parcurile şi în pădurile din Capitală, sute de oameni aleargă înainte să răsară soarele. Pe mulţi, apusul îi prinde tot afară, unde scările, băncile şi chiar copacii ţin locul aparatelor de fitness.

Faimoasa scenă în care Rocky Balboa se antrenează pe treptele din Philadelphia este recreată în fiecare seară pe scările din Parcul Carol. Zeci de oameni fac sport aici la apus. 

Articolul continua dupa recomandari

Ana şi Anda au ales să înlocuiască sala de fitness cu natura şi au adus cu ele benzi elastice şi corzi. Nu au nevoie de mai mult. 

Scările reprezintă aparatul perfect pentru picioare ferme. Într-un antrenament de o oră, noaptea, pe răcoare, reuşeşti să arzi aproape 600 de calorii. Singur sau cu ajutorul unui antrenor personal. 

Pentru că jobul îi ocupă toată ziua, Ana se antrenează numai seara tarziu, de patru ori pe săptămână. 

Un secret care funcţionează de minune şi în cazul Andei. 

Este antrenamentul mult mai diferit decât cel din sală, cel cu greutăţi, înclusiv alergatul pe bandă este diferit de alergatul în parc, explică Anda.

La fel de eficient este şi sportul în zori. Ora 6 dimineaţa. Parcul Herăstrău. Soarele abia a răsărit, dar zeci de oameni sunt deja pe piste. 

Sportul de dimineaţă în natură te umple de energie pentru o zi întreagă, îmbunătăţeşte concentrarea şi combate depresia.