Un şantier abandonat, mormane de fier vechi şi resturi aruncate cât vezi cu ochii. Este imaginea cu care te întâmpină Spitalului Județean din Craiova, imediat ce îi sunt trecute porţile. Printre moloz şi mașini parcate haotic, pacienții zgribuliți își fac loc spre intrări. Pacienţii care nu îşi permit să se trateze într-o clinică privată strâng din dinţi şi spun că se tem să nu plece mai bolnavi decât s-au internat. Iar cadrele medicale au ajuns la limita răbdării şi acuză conducerea de incompetenţă.

Un şantier abandonat, mormane de fier vechi şi resturi aruncate cât vezi cu ochii. Este imaginea cu care te întâmpină Spitalului Județean din Craiova, imediat ce îi sunt trecute porţile. Printre moloz şi mașini parcate haotic, pacienții zgribuliți își fac loc spre intrări.

Articolul continua dupa recomandari

Imagini filmate cu o camera ascunsă ne arată mizeria de sub preșul autorităților. La intrările în secțiile unde sunt tratați pacienții sunt lăsate la voia întâmplării coșurile de gunoi. Printre gunoaie, câteva asistente îşi fumează liniştite ţigara. Chiştoacele de peste tot ne arată că holul spitalului s-a transformat în spaţiu de fumat. Iar un scaun din plastic completează un scaun cu rotile.

ION COTOJMAN, PREŞEDINTELE FEDERAŢIEI SINDICALE HIPOCRAT ROMÂNIA - Un dezinteres total atât faţă de salariaţi cât şi, îmi permit să spun, faţă de îngrijirile acordate pacienţilor. Sunt foarte multe infecţii nozocomiale în spital şi nu numai, iar personalul medical este foarte expus riscului de contaminare.

În tot acest context, inspectorii de la Direcţia de Sănătate Publică dau vina pe renovarea în care se află spitalul.

ŞTEFAN POPESCU, DSP DOLJ - Anul trecut, spitalul a raportat 458 de infecții nosocomiale. Noi intervenim atunci când sunt cazuri de focare de infecţie. La nivelul saloanelor sunt respectate, există, au fost controale de la noi, sunt respectate normele de igienă.

Condiţii care l-au afectat şi pe directorul spitalului. De o lună este în concediu medical din cauza unei infecții intraspitalicești. În lipsă, nimeni nu dă socoteală pentru nimic, iar la conducere apar frecvent feţe noi.