O lista pe care ministrul sanatatii promite ca o va actualiza peste trei luni. In lipsa tratamentului de ultima generatie, mai mult de jumatate dintre bolnavi raman in voia bolii care ii macina ani de zile, inainte sa-i ucida.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru pacientii cu hepatita C, optimismul e important. Uneori, insa, nu e de ajuns. Doina a facut tratamentul standard, asa cum i-au recomandat medicii, dar corpul ei s-a impotrivit.

Nu a disperat. A cautat pe internet informatii despre boala ei si despre medicamentele care ar fi putut sa ii salveze viata. In 2011, a gasit ce cauta: un medicament nou, pe care medicii il foloseau deja in alte tari.

A fost inclusa intr-un program promotional si a primit medicamentul gratuit. Mii de romani n-au acest noroc. Statul asigura terapia doar cu interferon si ribavirina. Lucrurile s-ar putea schimba de la jumatatea acestui an, cand lista medicamentelor compensate va fi actualizata.

In lipsa terapiei triple, pacientii cu hepatita C pot ajunge la complicatii mortale: ciroza hepatica sau chiar cancer la ficat.