Chiar şi la noi în ţară, pilatesul începe să câştige tot mai mult teren. Însă, dacă majoritatea a auzit de pilates, mulţi nu prea înţeleg cu ce se mănâncă. De încercat nici nu se pune problema. Tocmai de aceea şi mai puţini ştiu că pe lângă pilatesul la saltea mai există unul. Cel la aparate.

Pilatesul a apărut la începutul secolului 20. De atunci şi până acum, a devenit o modă printre persoanele care doresc atât o formă armonioasă a trupului, cât şi o destindere la nivel mental. Sentimentul general de bine este cel care primează după exersarea tehnicii de acest tip.

Articolul continua dupa recomandari

Efectele pozitive ale acestui tip de pilates sunt recunoscute. Durerile de coloană sau de spate îşi găsesc rezolvarea în cazul celor care practică cu regularitate această disciplină.

Anumite tehnici sunt folosite în terapia fizica si de reabilitare, deoarece ajută pacienţii să revină la forma şi balansul de care au nevoie. Şi asta pentru că Pilates se concentrează mai mult pe interacţiunea dintre corp si minte.

Fără rezistenţă şi un control optim al respiraţiei, pilatesul la aparate nu e floare la ureche. E nevoie şi de concentrare asupra mişcărilor. Totul însă cu răbdare şi destindere.

Aşadar, teoria e simplă chiar şi în pilates, cu practica e mai greu. Dar, cu perseverenţă şi răbdare, rezultatele nu întârzie să apară.