Fie iarna cât de blândă, tot ne pricopsim cu câte o răceală de toată frumuseţea! Iar dacă se întâmplă de sărbători, e şi mai neplăcut. Cine şi-ar dori să bea sirop de tuse în loc de lichior de ciocolată?!

Dar, pentru a scăpa de această problemă, trebuie să beţi sucul unui anumit fruct. Nu vă grăbiţi cu presupunerile, pentru că nu mă refer nici la portocală, nici la grapefruit şi nici măcar la lămâie. Şi asta pentru că sucul de ananas este adevăratul inamic al răcelii. Oricum, poate fi băut indiferent dacă sunteţi sau nu răciţi. Este bun pentru toate. Unde mai puneţi că ajută la eliminarea celulitei.

Articolul continua dupa recomandari

Sucurile naturale din fructe sunt unele dintre remediile recomandate în timpul sezonului rece, pentru că - fiind pline de vitamine - vă ajută să ţineţi departe răceala şi gripa. Însă, pe lângă sucurile din citrice, care sunt adevărate bombe cu vitamina C, se remarcă şi. sucul de ananas.

Însă ananasul nu trebuie folosit doar pe post de armă împotriva răcelii. Enzimele pe care le conţine ajută la digestia cărnii, protejează inima, plus că menţin pielea, părul şi unghiile într-o stare perfectă. Şi nu este singurul beneficiu adus de ananas. Fructul exotic este de ajutor şi în lupta cu celulita.

Mai mult, cu puţină imaginaţie, ananasul poate fi integrat în nenumărate preparate culinare. Şi să nu credeţi că sunt greu de făcut, doar pentru că implică folosirea unui fruct exotic.

Preparatul poate da startul mesei festive la trecerea dintre ani. Iar dacă vreţi să încheiaţi masa cu un preparat pe bază de ananas, combinaţi fructul crud cu puţină mentă şi sirop deasupra. Astfel veţi obţine un desert delicios.