Dar ce ne facem dacă ni se întâmplă după o anumită vârstă? În primă fază, te gândeşti că este vorba despre vreo alergie. Dai cu toate cremele posibile, dar bubiţele acelea inestetice se încăpăţânează să-ţi populeze tenul. Schimbi cremele, însă problema se menţine.

Disperarea atinge cote maxime, aşa că alergi la dermatolog, poate are o soluţie-minune. Ce-i drept, are: să-ţi facă analizele şi să te anunţe că te-a atacat stafilococul auriu.

Articolul continua dupa recomandari

Stafilococul auriu este un germen din categoria numită comensal, mulţi dintre noi îl avem pe piele sau prin alte locuri şi nu se întâmplă nimic rău. Este din categoria germenilor cu prezenţă numită obigvitară, care sunt prezenţi peste tot: sol, apă, aer, pe piele. Cel mai frecvent îi luăm de la semenii noştri pentru că e inevitabil.

Chiar dacă stafilococul auriu se găseşte în organismele celor mai mulţi dintrei noi, el devine nociv doar în anumite situaţii.

Frecvent problemele cu stafilococul sunt o suprainfecţie. Stafilococul vine şi se grefează pe o problemă preexistentă sau care are un alt caracter decât infecţia microbiană pur şi simplu.

Prima întrebare este cum ne dăm seama dacă e vorba despre acnee sau despre o infecţie cu stafilococul auriu? Mergem întâi la medic şi apoi facem un test. Se ia un tampon, se prelevă secreţie dintr-o pustulă şi se vede imediat dacă e germenul stafilococ. Dacă se confirmă prezenţa bacteriei, începe tratamentul.