Cred că nu e cazul să vă reamintesc faptul că un mod sănătos de alimentaţie presupune să mâncaţi zilnic fructe şi legume! Şi nici să nu exageraţi cu produsele procesate şi cu dulciurile.

Numai că unii oameni au dus aceste sfaturi la extrem. Nu doar că au renunţat la orice mâncare nesănătoasă, dar au decis să urmeze dieta frugivoră. În ce constă acest mod de a te hrăni. Să mănânci toată ziua numai fructe. În fine, aveţi voie să mâncaţi şi legume, dar numai în cantitate foarte mică. E sănătoasă această dietă? 

Articolul continua dupa recomandari

Pentru o viață sănătoasă, consumați zilnic fructe și legume! Auzim asta zi de zi şi nu e rău deloc. Numai că o dietă bazată strict pe fructe sau legume poate dezechilibra organismul, rezultatul fiind o proastă funcționare a organelor interne.

Aşa că este clar că o dietă bazată în proporţie de 80 la sută pe fructe şi restul de 20 la sută pe legume, verdeţuri, nuci şi seminţe nu e chiar o binecuvântare pentru organism. Mai ales că 2 mese pe zi sunt compuse din acelaşi tip de fructe, numai la cină aveţi voie să mâncaţi nişte legume şi nuci, dar foarte puţin. Cât să furnizaţi corpului o anumită cantitate de sodiu.

Să spunem că nu alegeţi cele mai dulci fructe din lume, iar nucile pe care le mâncaţi vă asigură nu doar sodiul necesar, cât şi calciul. Proteinele, însă, de unde vi le luaţi? Şi iată dezavantajul major al dietei pe bază de fructe.

Cu alte cuvinte, mâncaţi sănătos însă încercaţi să nu privaţi organismul de elementele nutritive şi vitaminele fără de care nu poate funcţiona corect. Iar proteina, indiferent dacă este animală sau vegetală, nu trebuie să vă lipsească din meniu.