Mi-aş dori să mă pot declara cea mai calmă persoană din lume, dar mi-e imposibil! Ca fiecare om, am şi eu momente în care simt că explodez şi atunci. cam spun tot ce-mi trece prin cap.

Normal că după ce m-am calmat, mi-a părut rău, mi-am cerut scuze şi mi-am propus să nu mă mai las pradă nervilor. A, şi menţionez că nu-mi pierd autocontrolul decât în preajma prietenilor apropiaţi. În rest, prefer să număr până la 10 şi după aceea să scot un cuvânt. Şi ştiţi de ce? Pentru că dacă eşti nervos şi ţipi, exact asta vei primi la schimb. Nervi şi ţipete.

Articolul continua dupa recomandari

De câte ori nu v-aţi aflat într-o situaţie conflictuală şi v-aţi lăsat dominat de nervi reacţionând la impuls, după care v-a părut rău? Tocmai de aceea, cel mai bine e ca în astfel de conjuncturi, să fiţi paşnici şi să aveţi vorbele bune la dumneavoastră. Cu ajutorul lor, veţi aplana conflictul, înainte de a escalada.

Teoria e uşoară, ştim prea bine, dar gândiţi-vă de câte ori aţi reuşit să vă păstraţi calmul în momentul în care partenerul sau partenera nu a reuşit să fie gata la timp?

Dacă reacţionaţi vulcanic, nu reuşiţi decât să transformaţi o simplă ceartă într-un adevărat scandal. Calmul e cheia, chiar şi atunci când aţi avea motive să vă ieşiţi din fire, dar preferaţi să fiţi împăciutori.

Doar că, în momentul în care sunteţi nervoşi şi faceţi scandal, ar trebui să ştiţi că poate interveni fenomenul de molipsire. Mai clar, ce oferim, aia primim.

În concluzie, e indicat să evităm conflictele pentru că ne epuizează, ne dezechilibrează, ne fac să ne pierdem controlul şi să spunem lucruri neplăcute, pe care le regretăm ulterior.