Persoanele care se deplasează foarte mult, au tendinţa de a avea relaţii pasagere, pentru că nu au timp să întreţină o legătură de durată. În timp ce artiştii sunt tentaţi de relaţii sentimentale cât mai lungi, pentru că asta le oferă posibilitatea de a crea în linişte

Dacă vrem ca partenerul să se ocupe "cu noi", trebuie să fim atenţi la meseria pe care şi-a ales-o. Anumite job-uri nu prea sunt compatibile cu iubirea.

Articolul continua dupa recomandari

Iubăreţi cu partenerul sau în stânga şi-n dreapta? Cercetătorii britanici ne spun cam la ce ar trebui să ne aşteptăm de la cel de lângă noi, în funcţie de job-ul pe care îl are. Cei mai statornici par a fi profesorii. Ei se simt confortabil într-o relaţie de lungă durată. La fel şi muzicienii sau asistenţii.

Aventurieri sunt cei care călătoresc mult. Ei sunt într-o continuă căutare. Explicaţia e simplu de dat pentru un psiholog. Care, la rândul său, se încadrează într-o categorie.

Şi nu numai. În general, cu cât o persoană are un nivel mai ridicat de pregătire şi educaţie, cu atât acceptă mai greu compromisurile. Pe scurt, îşi găseşte mai greu perechea. Nu o spunem noi. O spun statisticile.