După ce au analizat timp de zece ani, calitatea raporturilor sexuale ale voluntarilor, cercetătorii americani au tras concluzia. Pentru o partidă ideală de amor sunt necesare între 7 şi 13 minute. Fără să fie calculat şi preludiul. Specialiştii români consideră, însă, că studiul savanţilor de peste Ocean nu este foarte precis.

Ca în cazul oricărui studiu de acest gen, femeile şi bărbaţii au păreri diferite.

Articolul continua dupa recomandari

Cu toate acestea, voluntarii care au participat la studiu au declarat că actul sexual care a durat între trei şi şapte minute a fost suficient, iar cel care a durat între zece şi treizeci de minute a fost considerat prea lung.

Din nefericire pentru participanţi, actul cu o durată de două minute a fost considerat frustrant. Cei mai mulţumiţi de partida de amor au fost cei care au avut o relaţie sexuală cu durată medie.

Potrivit cercetătorilor, stereotipurile despre viaţa sexuală sunt cele care distrug, de multe ori, relaţiile. Deoarece multe femei sau bărbaţi îşi formează impresii false despre nopţi lungi şi fierbinţi. Astfel, specialiştii au încercat prin acest studiu să risepească fanteziile nerealiste cu privire la activitatea sexuală.

Sfatul psiholgilor este unul singur. Nu mai puneţi preţ pe durata unui act sexual, ci pe calitatea acestuia.