Crăciunul este cel mai bun prilej pentru ca părinţii, bunicii, mătuşile şi unchii să îngroape - pur şi simplu - în cadouri un copil! Şi nu aş fi spus asta, dacă nu aş fi văzut cu ochii mei câte daruri poate să primească un copil.

Vă daţi seama ce bucurie a fost pe cel mic! Nu mai ştia cu ce să se joace, cu ce să se îmbrace, câte bomboane să mai mănânce. Pentru că aşa e de sărbători, nu? Exact aşa trebuie să fie, spun cercetătorii americani, dar cu o menţiune. Copilul trebuie să primească daruri de sărbători şi de ziua lui. Nu toată ziua, bună ziua, pentru că - în caz contrar - ar putea deveni nişte adulţi foarte-foarte nefericiţi.

Articolul continua dupa recomandari

Este absolut normal ca fiecare părinte să-şi dorească să ofere Luna de pe cer copilului său. Cu toate acestea, ar trebui să se abţină la a-l acoperi cu daruri. Cel puţin asta spun cercetătorii americani, care au descoperit că prea multe cadouri oferite unui copil îl transformă într-un adult materialist, dar nefericit.

Românii, în schimb, sunt tentaţi să respingă teoria oamenilor de ştiinţă din Statele Unite. Sau nu.

Studiul a evidenţiat faptul că modul de educare şi creştere a unui copil îşi poate pune amprenta asupra acestuia pentru tot restul vieţii.

Devine clar că un copil inundat cu daruri va ajunge, la un moment dat, să nu le mai aprecieze şi să nu se mai bucure de ele. Şi asta deoarece consideră că i se cuvin.