Ce face un om atunci când îi este foame? Normal, mănâncă. Şi chiar mănâncă ceva săţios, dacă ştie că vor mai trece ore întregi până la următoarea masă. Şi atunci cum se face că-l roade stomacul în scurt timp?

Simplu: nu a mâncat ceea ce trebuie. De acord, la prima vedere, sandwich-ul acela enorm cu pâine albă şi mezeluri ar fi trebuit să-i ajungă minimum 2-3 ore, doar că organismul nostru nu funcţionează cum vrem noi, ci cum vrea el. Aşa că nu simte starea de saţietate atunci când primeşte pâine albă, produse procesate sau doar nişte iaurt simplu.

Articolul continua dupa recomandari

Pâinea alba ocupă primul loc în topul alimentelor care provoacă foame. Și asta din cauza faptului că ridică foarte mult nivelul glicemiei. Mai mult, nutriţioniştii au descoperit că cei care consumă pâine alba de două sau mai multe ori pe zi au foarte mari șanse să devină obezi în maxim patru - cinci ani.

Potrivit specialiștilor, orice produs care conține substanţe care îi intensifică gustul sau în îndulcitori artificiali poate creşte - în mod nefiresc - apetitul. Până şi fructele pot să intensifice senzaţia de foame.

Iaurtul dacă este consumat cu un pic de pâine, categoric induce saţietate, deci nu există foame bruscă dipă consumul lui. + Salatele la fel, dacă sunt consumate cu puţin ulei de măsline ne ajută şi ele să ne menţinem starea de saţietate mai îndelungată.

În concluzie, dacă nu vreţi să trăiţi cu o senzaţie permanentă de foame, mâncaţi supe, preparate bogate în proteine şi în grăsimi sănătoase, ciocolată neagră, ouă, nuci și ovăz.