Aventura vieţii pentru doi români care au traversat Siberia la minus 60 de grade Celsius cu o maşină de teren. Soții Bertici au plecat spre cel mai friguros punct de pe planetă la începutul lunii decembrie. Astăzi, în aplauzele a zeci de localnici au revenit pe meleagurile natale. Călătoria lor a fost urmărită cu sufletul la gură de mii de oameni pe internet.

Attila și Kinga Bertici au ajuns în cea mai friguroasă localitate de pe planetă. Cei doi au pornit din Satu Mare pe 12 decembrie, la bordul unei mașini de teren nemodificate. Aventura lor prin condițiile extreme din Siberia a fost permanent prezentată pe Facebook și pe Youtube.

Articolul continua dupa recomandari

Obositor, riscant, dar plin de adrenalină. Așa descrie Attila Bertici traseul extrem. După Drumul Oaselor şi râul Lena, cei doi s-au văzut față în față cu depresiunea care îi despărțea de cea mai friguroasă localitate. Au fost cea mai grea porţiune de drum. La temperaturi de minus 60 de grade şi maşina a avut probleme

Attila Bertici - Înainte cu 200 de kilometri când a fost foarte frig și mașina, care nu este proiectată pentru așa frig, a dat semne că se opreşte.

Kinga a călătorit până în Oymyakon cu dorul familiei în inimă, al cățeilor, dar și al preparatelor românești. Dincolo de aceste momente, căldura cu care au fost primiți de oamenii întâlniți a fost un imbold de a merge mai departe.

Kinga Bertici - Prima dată când am văzut munții înainte de Oimyakon era totul alb, parcă erai în paradis, acolo am plâns o dată, și când am ajuns în Oimyakon. Deci nu mi-a venit să cred că am ajuns, că într-adevăr am ajuns acolo.

Cei doi au fost așteptați de zeci de oameni care le-au urmărit călătoria pe internet.

Cei doi soți plănuiesc o nouă aventură în viitor, dar destinaţie de deocamdată secretă.