Modernizarea şoselei de centură a Capitalei rămâne un vis frumos pentru şoferi. Licitaţiile întârziate şi şantierele goale sunt singurele certitudini în acest moment. Cu toate acestea, ministrul Transporturilor spune că lucrările sunt în grafic şi-i ameninţă pe constructori că dacă nu-şi vor face treaba, vor pleca acasă. O echipă Observator a filmat dovada: doar trei muncitori lucrau la pasajul Domneşti, un proiect aşteptat de peste un deceniu.

Centura Bucureşti este o şosea de 70 de kilometri care ar trebui să le facă viaţa mai uşoară şoferilor. În schimb, aceştia îmbătrânesc la volan, în coloane fără sfârşit.

Articolul continua dupa recomandari

Pe Centura de Sud, sunt trei intersecţii unde zilnic apar ambuteiaje: Olteniţei, Berceni şi Domneşti. Aici, echipa Observator nu a găsit poliţişti care să dirijeze traficul, iar indicatorul STOP era ignorat de cei mai mulţi.

Se trece la mica înţelegere. Compania de Drumuri are în plan să construiască giratorii suspendate. Doar la Domneşti s-a început efectiv lucrul. În cel mai pur stil românesc.

Alex Vâlvoi, Asociația România Fără Gropi: Bucurestiul este din nou incercuit de constructii abandonate, de santiere, de lucrari pentru largirea centurii Capitalei, pentru pasaje. Pe principiul intra cine poate in Bucuresti, iese cine mai reuseste.

Licitaţiile şi contestaţiile ţin în loc începerea construcţiilor la celelalte două noduri rutiere. În tot acest timp, ministrul Transporturilor îi ameninţă cu ruperea contractelor pe cei care nu se vor încadra în termene.

Ministrul Transporturilor: Constructorul de la Domnesti a inteles foarte clar mesajul si va finaliza lucrarile asa cum ne-a adus graficul la Minister deci este in grafic. Vom sta calare pe constructori ca sa-si faca treaba, cei care nu inteleg, pleaca acasa, le incheiem contractele.

În timp ce noi ne chinuim de 3 decenii să construim o şosea care să înconjoare Bucureştiul, bulgarii circulă şi pe 5 benzi pe centura capitalei Sofia, terminată în urmă cu doi ani.