Surpriză de proporţii pentru amatorii de peşte din Reşiţa! În piaţa agroalimentară din oraş a ajuns astăzi un adevărat monstru al apelor. Exemplarul, un somn de Dunăre, cântăreşte nici mai mult nici mai puţin de 107 kilograme. Nici lungimea nu era de neglijat, peştele are aproape doi metri şi jumătate.

Desprins parcă dintr-o poveste pescărească, somnul care a ajuns în piaţa de peşte din Reşiţa i-a lăsat fără grai atât pe comerciaţi, cât şi pe cumpărători.

Articolul continua dupa recomandari

Carne numai bună de pus pe grătar, spun pescarii. Oamenii aflaţi în zonă nu s-au înghestuit să cumpere bucăţi din peşte, în schimb au insistat să îşi facă poze cu somnul uriaş.

Nu doar dimensiunile neobişnuite i-au impresionat pe proprietarii pescăriei, ci şi ceea ce au descoperit în burta peştelui.

Deși uriaș, exemplarul acesta nu e cel mai mare peşte adus vreodată în pescăria reșițeană. Recordul a fost deținut de un somn de 135 de kilograme. Pescarii spun că în Dunăre, acești răpitori pot ajunge și la 500 de kg. Cel mai mare somn prins a fost un exemplar de 365 de kilograme, e drept că a fost pescuit abia după ce a fost lovit de elicea unei ambarcaţiuni.