Solidaritate după uciderea Cristinei, în Spania. Zeci de vecini ai tinerei mămici vor să înfieze fetiţele acesteia, de 2 şi 5 ani, duse de autorităţi într-un centru pentru minori. Cele două fetiţe nu au alte rude în Spania, în afara fratelui tatălui lor.

Cele două fetiţe, dintre care cea mică are cetăţenie spaniolă, fiind născută în provincia Huelva, erau în casă în momentul producerii crimei. Tatăl lor, un român de 33 de ani, avea interdicţie de a se apropia la mai puţin de 200 de metri de Cristina. Sâmbătă a intrat însă peste ea în casă şi după o scurtă ceartă, a înjunghiat-o de maimulte ori, ucigând-o.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 4 imagini în Galerie

Fetiţele erau într-o cameră alăturată şi poliţiştii le-au scos din casă imediat ce au fost alertaţi. Au fost duse într-un centru pentru minori, consiliate psihologic şi vor rămâne sub protecţia statului până la stabilirea situaţiei lor.

Vezi 4 imagini în Galerie

Zeci de familii de vecini din Lepe ai Cristinei, dar şi din comunele alăturate, s-au oferit să le găzduiască pe fetiţe până la clarificarea situaţiei lor, şi majoritatea vor să le înfieze pe micuţe. Comunitatea românilor din zonă e şi ea gata să ajute cu tot ce se poate familia fetei, care e la Buzău.

Cristina M. ar fi împlinit sâmbătă, peste 6 zile, 25 de ani, şi locuia la Lepe, în 2014, unde muncea la cules de căpşuni.