Scandalul plăcuţelor de înmatriculare cu mesaj obscen a ajuns în faza dosarelor şi a sesizărilor penale. Şoferul care a stârnit controverse cu numărul de la maşină spune că va face plângere - fiul său de 8 ani ar fi fost obligat să asiste la audieri. 

În plus, bărbatul îşi vrea permisul înapoi pentru că, spune el, nu a omorât pe nimeni. În toiul scandalului, autorităţile din Suedia au anunţat că au retras plăcuţele de înmatriculare pentru că ar conţine un mesaj ofensator.

Articolul continua dupa recomandari

Timp de două săptămâni, numărul controversat a făcut înconjurul internetului. După ce a fost ridicat din trafic împreună cu fiul său de 8 ani, audiat şi lăsat atât fără plăcuţe, cât şi fără permis, şoferul s-a întors la sediul Brigăzii Rutiere, însoţit de avocat. Reclamă o serie de abuzuri din partea agenţilor şi încălcarea drepturilor fiului său. 

Bărbatul mai spune că a mai fost oprit în trafic, în judeţele Olt, Hunedoara şi Dolj, dar a fost lăsat să plece fără probleme. De fiecare dată i-ar fi întrebat pe poliţiştii români dacă trebuie să schimbe plăcuţele care conţin mesajul obscen cu cele oficiale ale maşinii.

Bărbatul a intrat în ţară cu maşina care are numere de înmatriculare cu un mesaj obscen la adresa PSD pe 17 iulie, prin Vama Nădlac. Abia după două săptămâni i s-a întocmit dosarul penal pentru că a circulat cu numere inactive pe teritoriul României.