Excursia unor elevi de clasa întâi din Hunedoara s-a încheiat dramatic. Pe autostrada A1, la întoarcerea de la Cluj, microbuzul în care erau a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat. Şoferul de 53 de ani făcuse infarct la volan. În ultima clipă, a încetinit şi a evitat o tragedie, iar copiii s-au ales doar cu câteva zgârieturi. Autorităţile au declanşat planul roşu de intervenţie. Atenţie, urmează imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional.

Tiberiu Dîscă, învăţător: "Vorbeam la telefon cu unul dinte părinţi, să întrebe când ajungem, şi atunci am văzut că microbuzul face un pic dreapta şi încetineşte." A salvat 20 de vieţi înainte să-şi dea ultima suflare. Când a simţit că i se face rău, şoferul de 53 de ani a apăsat, cu ultimele puteri, frâna. Pe autostrada A1, aproape de Sebeş, microbuzul a ajuns pe banda de urgenţă, iar mai apoi, a ieşit în decor şi s-a răsturnat. 

Articolul continua dupa recomandari

Tiberiu Dîscă, învăţător: "M-am întors să văd ce e şi şoferul se înclina aşa spre dreapta, venea spre mine." Făcuse stop-cardiac. Sub privirile îngrozite ale elevilor de clasa I-a.

Autorităţile au declanşat imediat planul roşu de intervenţie. 12 ambulanţe din Alba şi Hunedoara au sosit la faţa locului. Dar până atunci, copiii fuseseră scoşi din microbuz pe geamul şoferului, chiar de învăţător. 

A fost finalul dramatic al unei excursii la Cluj, din cadrul programului Şcoala Altfel. Zeci de părinţi au ajuns într-un suflet, cu maşinile, să-şi ia copiii acasă. Pe caldarăm, medicii care l-au resuscitat pe şofer s-au declarat învinşi. Îngerul păzitor al micuţilor a murit subit.

Tiberiu Dîscă, învăţător: "Cred că sunt 9 ani, poate chiar mai mult, de când merg. Un om extraordinar, a fost. Punctual, cu răbdare faţă de copii." Constantin Coroiu avea ani de experienţă la volan. Avea o firmă de transport, iar în trecut, fusese şoferul galeriei celor de la FC Hunedoara.

Compania de transport avea toate autorizaţiile la zi, iar şoferul fusese declarat apt din punct de vedere medical. 

Documente obligatorii, de altfel, pentru orice şofer care are în mâini vieţile elevilor. Zilnic, în toată ţara, 125.000 de copii fac naveta pentru a ajunge la cursuri. De multe ori însă, șoferii microbuzelor nu au niciun fel de atestat profesional. Într-o comună din judeţul Galaţi, inclusiv primarul îi duce pe copii la şcoală.