Un pod de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti s-a transformat în puntea suspinelor pentru şoferi. Din cauza lucrărilor, oamenii pierd cel puţin o oră pentru a traversa 200 de metri de drum. La mijlocul lunii mai, ministrul Transporturilor le-a dat constructorilor şi şefilor de la drumuri un ultimatum: 12 iunie. A trecut de atunci o săptămână, iar lucrările sunt încă în toi. Oficialii de la Drumuri au găsit vinovatul: vremea!

Nervi întinşi la maximum pentru şoferii care au drum pe Autostrada Bucureşti - Piteşti. Lucrările la podul de peste râul Argeş bat pasul pe loc, în timp ce în zonă se formează cozi de câţiva kilometri. 

Articolul continua dupa recomandari

Lucrările la podul de pe Bucureşti - Piteşti ar putea să mai dureze cel puţin două săptămâni

Cel mai aglomerat e în weekend. Oamenii stau şi câte o oră în trafic doar ca să traverseze o porţiune de puţin peste 200 de metri. 

Pe 12 mai, ministrul Transporturilor era de partea şoferilor. Le-a dat chiar un ultimatum drumarilor: 30 de zile. A ameninţat constructrul cu rezilierea contractului, iar pe şeful CNAIR Bucureşti cu demisia. 

"În situaţia în care această lucrare nu se finalizează în termenul pe care l-am solicitat, fiecare dintre cei implicaţi vor suporta consecinţele! Cei care nu înțeleg să își facă treaba, constructori sau funcționari, vor pleca acasă", spunea, la vremea respectivă, Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Au trecut de atunci nu 30 de zile, ci 37. Acum, contactat de echipa Observator, ministrul Transporturilor nu a mai comentat situaţia.  

Reprezentanţii CNAIR avansează un nou termen pentru închiderea şantierului: două săptămâni. Au şi o explicaţie pentru întârzieri. 

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: Estimăm că spre sfârşitul săptămânii viitoare se va circula normal. Asta bineînţeles că depinde de condiţiile meteorologice. Astăzi, dacă ne uităm pe prognoză, mai avem o avertizare de vreme rea. Anul acesta am depins de vreme 

Lucrările la podul de peste râul Argeş, de pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, au început anul trecut, la sfârşitul lunii octombrie.