Şoferii bucureşteni nu se despart de telefon la volan, chiar dacă acest lucru îi costă 1.200 de lei. Dublarea amenzilor nu a dus la scăderea abaterilor în trafic aşa cum se aşteptau poliţiştii, dimpotrivă. 250 de conducători auto au fost amendaţi într-o singură săptămână, iar opt au rămas pietoni după schimbarea Codului Rutier.

Chiar dacă ştiu că riscă amenzi usturătoare, şoferii nu se pot dezlipi de telefoanele mobile. Mai mult, după înăsprirea regulilor, numărul abaterilor în loc să scadă, a crescut.

Articolul continua dupa recomandari

Deşi amenzile sunt considerabil mai mari, acest lucru nu i-a speriat pe şoferii bucureşteni. În săptămâna de dinaintea modificărilor aduse codului rutier au fost aplicate 167 de sancţiuni pentru folosirea telefonului mobil, iar săptămâna aceasta au fost aplicate peste 250.

Tot în ultima săpătmână, opt şoferi au rămas pietoni pentru că în timp ce foloseau telefoanele la volan au încălcat şi alte reguli în trafic. 

Altfel spus, un sms sau un telefon dat de la volan îi poate costa pe şoferi chiar şi 1200 de lei. Astăzi, în două ore, agenţii au amendat 14 conducători auto. 

Claudiu Costea, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Toţi conducătorii auto să cunoască că în categoria dispozitivelor mobile prevăzute cu funcţia de înregistrare ori redare text intră aparatele foto sau video, tableta, laptopul portabil, camera go-pro sau chiar şi un smartwatch

Poliţiştii le recomandă şoferilor să folosească dispozitive ce pot fi controlate prin comandă vocală.