Fără centura de siguranţă, cu telefonul în mână ori cu acceleraţia la podea! Aşa conduc zeci de mii de români, arată cele mai recente statistici ale Poliţiei Rutiere. În numai 48 de ore, agenţii au dat peste 500 de amenzi, doar în Bucureşti. Cei prinşi că au încălcat legea au folosit aceeaşi scuză. 

Dacă ar exista şi o statistică a scuzelor pe care şoferii le găsesc atunci când sunt opriţi de poliţişti, aceea că abia au plecat de pe loc ar fi pe primul loc. 

Articolul continua dupa recomandari

"În general o port, dar fix aici stau, după colţ, am plecat, acum am plecat, nici nu s-a încălzit maşina! Plătesc, ce să facem", spune un şofer, iar scuzele continuă cu "tocmai am plecat de acasă şi n-am fost atent".

La fel ca ei, de la începutul anului, alţi peste 12.000 de şoferi au plătit amenzi usturătoare pentru că nu au purtat centura de siguranţă, doar în Bucureşti. 

Şi mai mulţi au fost sancţionaţi pentru că au depăşit viteza. Iar de când am spus împreună "Stop Live pe Facebook la Volan", s-au înmulţit şi amenzile pentru folosirea telefonului în trafic. 

Doar în ultima lună, de când s-a modificat Codul Rutier, 770 de bucureşteni au fost prinşi încălcând noua lege. 

Andra Arsintescu, purtător de cuvânt Brigada Rutieră: De asemenea, în cazul în care, concomitent cu această abatere, mai este încălcată o altă regulă privind circulaţia vehiculelor, se reţine şi permisul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile şi se cumulează cele două abateri 

În ultimele două zile, poliţiştii au dat amenzi de peste 120 de mii de lei, doar în Capitală.