Transportul spre şi de la şcoală continuă să reprezinte un adevărat pericol pentru foarte mulţi elevi! În Dâmboviţa, spre exemplu, poliţiştii de la Rutieră au descoperit că şoferii de microbuze sau autobuze şcolare nu respectă nici cele mai elementare reguli. Aceştia transportă un număr aproape dublu de elevi, printre care - uneori - se mai găsesc şi adulţi, care chiar nu ar avea ce să caute în acest tip de autovehicule. Nu e o problemă nouă, însă administratorii firmelor de transport nu par impresionaţi de amenzile primite.

Cu ghiozdanele în spate, copiii ies cu greu rând pe rând din microbuzul care îi duce la şcoală. Deşi sunt doar 23 de locuri, din autovehicul au coborât 41 de elevi. Copiii sunt transportaţi zilnc din mai multe comune, la liceele din oraşul dâmboviţean Titu.  

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul oferă următoarea scuză: "A rămas colegul care trebuia să vină să-i ia, a rămas în pană şi m-au trimis pe mine să vin cu maşina mai mică să-i iau, deşi erau prea mulţi. Trebuia să vină altcineva să-i ia, nu eu! Eu am maşina mică, nu am ştiut că sunt atâţia copii".

Altă maşină de transport elevi, aceeaşi problemă. 

În plus, în autobuz mai erau şi adulţi care nu aveau ce căuta în mijlocul de transport pentru şcoală. 

Administratorul firmei care a încheiat contract cu Asociaţia de părinţi are o explicaţie halucinantă.  

Administrator firmă transport: Doar o zi, două se întâmplă în felul următor, ca să înţelegeţi clar. Elevii nu pot fi fix pe maşină pentru că ei vin la maşină, înţelegeţi, şi sunt două curse pe care le avem. Ei vin o data prea puţini, acum că sunt la început, şi la cursa a doua vin mai mulţi. Asta se reglează de joi, de vineri toate, pe locuri fixe. Aşa se reglau şi înainte. Da, poţi să laşi copiii omului jos? Nu poţi 

Cei doi şoferi au fost amendaţi cu câte 9.000 de lei fiecare pentru nerespectarea capacităţii de transport şi lipsa unor documente.