Situaţie revoltătoare la doi paşi de Caracal. Un şofer de microbuz şcolar acuzat că ar fi agresat sexual patru eleve a fost găsit nevinovat de procurori, deşi declaraţiile victimelor de la dosar sunt cutremurătoare. Nu a contat nici măcar expertiza psihologică a uneia dintre copile care arată clar că a fost abuzată emoţional. Unul din martori susţine că poliţiştii i-au schimbat declaraţia. Ar fi vorba chiar de unul din agenţii învinuiţi în cazul Alexandra Măceşanu.

Cum să primesc eu acasă că el e nevinovat? Aşa scrie că e nevinovat. De la Parchet am primit că nu există fapta - mama victimei

Articolul continua dupa recomandari

Este răspunsul şocant pe care mama unei fete de 13 ani l-a primit după un lung şir de sesizări. Patru eleve, printre care şi fiica ei, ar fi fost agresate de şoferul unui microbuz şcolar din iulie 2018 şi până în martie anul acesta.

S-a întâmplat şi-n microbuz, îi punea mâna pe picior şi pe sân. I-a zis că dacă are prieten, fetiţa a spus că nu are. La care el i-a spus că o învaţă el să iubească. Altei fetiţe, mai mare decât fetiţa mea cu un an, tot aşa, în microbuz, i-a pus mâna, a pipăit-o - mama victimei

În declaraţiile fetelor apar detalii tulburătoare.

"Mi-a pus mâna pe picior şi uneori m-a şi deschis la pantaloni, atingându-mă în zonele intime şi atunci eu îl loveam cu palmele şi fugeam speriată acasă"

Femeia spune că a fost nevoită să sune la 112 pentru a înregistra plângerea pentru că poliţiştii de la secţie nu au luat-o în serios.

În motivarea procurorului de caz apare însă, chiar pe prima pagină, că poliţiştii s-au autosesizat.

Sun eu la el, îl sun sâmbătă, îl sun luni, mă amână pentru miercuri şi după aia scrie în dosar că el s-a sesizat singur - mama victimei

Declarație schimbată la secția de poliție

Şi mai grav, unul din martori susţine că declaraţia i-a fost modificată la secţia de poliţie.

Martor: Şefule, cine mi-a schimbat declaraţia aia?
Polițist: Cum adică?
Martor: E schimbată total. E total diferit! E, e total diferit. E interpretabilă, e. Şefule, eu am scris că are coşmaruri, că alea. Şi nu scrie nimic.
Polițist: Bine, hai că sunt în concediu şi nu am nevoie de chestii din astea. Deci, lasă-mă să-mi văd şi eu de concediul meu. Nu i-a plăcut la doamna procuror deloc ce ai scris tu aici, ai scris urât. Ia şi semnează aici că am scris eu alta, am scris eu mai frumos.

Discuţia a fost purtată de martor cu subalternului lui Eugen Țenea, unul dintre poliţiştii puşi sub învinuire în cazul Alexandrei Măceşanu. Mama fetei îl acuză pe Ţenea că ar fi influenţat şi victimele să-şi retragă plângerile.

Deşi în motivarea Parchetului apare negru pe alb concluzia expertizei psihologice, respectiv faptul că fata de 13 ani a fost abuzată emoţional, cazul a fost închis.

Îmi spunea feţita: "Mami, dacă mă crezi, câteodată eu nu mai aud, nu mai văd. Nu mânca, erau zile în care ea nu mânca, ea nu dormea" - mama victimei

Primarul a decis ca bărbatul de 62 de ani , acuzat că a agresat mai multe eleve, să nu mai conducă microbuzul şcolar. Nu-l poate da afară însă pentru că nu a procuroriii l-au declarat nevinovat.