Imagini şocante arată cum inconştienţa la volan pune vieţi nevinovate în pericol. În Suceava, un şofer a fost la un pas de a ucide într-o depăşire de infarct. Când a fost atentionat de ceilalţi conducători auto, a venit cu un răspuns halucinant: are asigurare la maşină şi este tot ceea ce contează, iar dacă moare cineva nu este o problemă. Poliţiştii s-au autosesizat în acest caz, dar şoferul nu poate fi nici măcar amendat.

Sunt imagini filmate pe Drumul Naţional 17, în Suceava. Camera de bord a unui camion surprinde cum acest şofer intră în depăşire pe linie continuă. Şoferul unui autoturism de teren evită impactul în ultimul moment. 

Articolul continua dupa recomandari

Ceilalţi şoferi din trafic sunt stupefiaţi. Autocamioanele şi maşina sunt dotate cu staţii de comunicaţii. Urmează un dialog halucinant. 

Teribilistul aflat la volan nu pare să aibă vreo problemă că a fost la un pas de a provoca o tragedie: "Da, îl omoram pe ăla, care-i problema? Am asigurare la maşină, mă p... pe el! Dacă vrei, du-te în faţa mea că intru şi în tine, crezi că mi-e frică?".

O tragedie a fost evitată în acest caz datorită şoferului care a reacţionat prompt. Este pilot de raliu şi a ştiut ce să facă atunci când s-a trezit cu autoturismul în faţă.

Bogdan Pădurariu, şoferul care a evitat impactul: Şocant era faptul că el venea, ţinea partea stângă a lui, extrema stângă a lui. Astfel încât să trec eu printre el şi camion. Chiar mă pregăteam de impact la un moment dat

Sorin Ene, pilot: A fost atent. Nu a avut atenţia împărţită în nicio altă parte, doar la drum. A frânat. Nu brusc. Coborârea de pe partea asfaltată pe partea de pământ se face foarte fin

După ce imaginile au apărut pe internet, poliţiştii l-au identificat pe proprietarul maşinii. Un bărbat de 59 de ani care susţine însă că nu el s-a aflat la volan ci un amic în vârstă de 33 de ani. Bărbatul riscă să rămână fără permis însă doar dacă îşi recunoaşte faptele ţinând cont că imaginile suprinse de amatori nu sunt omologate.

La un pas să creeze o tragedie a fost şi şoferul acestei cisterne. În Hunedoara, între Deva şi Brada, omul accelerează şi intră în depăşire pe linie continuă. Nu se opreşte nici când se apropie de o curbă, nici când ajunge în viteză pe un scuar aflat pe mijlocul şoselei.

Şi acest şofer a scăpat deocamdată nepedpesit.

În primele nouă luni ale acestui an au avut loc peste şase mii de accidente grave.