Un şofer de 28 de ani a reuşit să paralizeze un oraş întreg, după ce s-a urcat băut la volan. Tânărul a intrat cu maşina într-un stâlp care susţine reţeaua de alimentare a troleibuzelor din Galaţi. Camerele de supraveghere au surprins cum accidentul a dat peste cap tot transportul public. Dimineaţa, la oră de vârf, oamenii nu au avut cu ce să ajungă la serviciu. Reparaţiile au durat aproape şapte ore.

Cu o viteză uluitoare, maşina condusă de un tânăr de 28 de ani loveşte în plin stâlpul de pe marginea şoselei. Şoferul a pierdut controlul volanului pe o porţiune dreaptă. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum cablurile de înaltă tensiune, susţinute de stâlp, se rup.

Articolul continua dupa recomandari

Întreg oraşul a fost blocat după accident. Transportul public a fost suspendat la prima oră, când localnicii mergeau spre serviciu ori își duceau copiii la școli și gradinițe. Niciun troleibuz nu a mai putut circula pe străzi.

Au lucrat acolo foarte intens, ca undeva pe la ora 6 şi 30 de minute să se poată debloca circulaţia troliebuzelor. Sunt două trasee foarte importante, pe care locuitorii noştri le folosesc în deplasarea lor către locurile de muncă - Simona Negru, purtător de cuvânt Transurb

Tânărul şofer era băut, au stabilit politistii. Doar la locul accidentului i-a fost testată alcoolemie. Bărbatul a refuzat recoltarea de probe biologice.

Şoferul va fi cercetat pentru conducere sub influenţa alcoolului, distrugere şi vătămare corporală din culpă. Stâlpul lovit în accident fusese schimbat în urmă cu mai puţin de un an, după un accident similar.