Un copil din Iaşi a scăpat ca prin minune cu viaţă dintr-un accident teribil, filmat de camerele de supraveghere. Băiatul mergea pe trotuar şi a reuşit să fugă în ultima clipă din calea unei maşini de lux scăpate de sub control. La volan, era un afacerist băut. Iar pe banchetă, poliţiştii au găsit şi medicamente anti-depresive, periculoase în combinaţie cu alcool.

Cu doar o secundă înainte ca maşina să intre cu viteză pe trotuar, copilul observă pericolul şi se salvează în ultima clipă. Maşina de lux dărâmă un stâlp şi trece la câţiva centimetri pe lângă băiat. 

Articolul continua dupa recomandari

Acoperit de un nor de praf, copilul o ia la fugă în direcţia opusă, în timp ce autoturismul se opreşte într-un copac.

Băiatul a dispărut până să apară Poliţia. Şoferul, un om de afaceri din Iaşi, şi-a pierdut cunoştinţa în urma impactului, dar şi-a revenit la scurt timp. 

În maşina distrusă, poliţiştii au găsit o sticlă de whisky şi un flacon de pastile antidepresive, extrem de periculoase şi care pot fi eliberate doar pe baza unei reţete. Şoferul avea o alcoolemie de 0,63 de miligrame de alcool pur în aerul expirat.

Ioana Bîlea, purtător de cuvânt IJP Iaşi: În cauză a fost întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Şoferul de 55 de ani a ajuns la spital cu nasul rupt. Bărbatul nu a putut fi contactat pentru a da explicaţii. 

Ovidiu Popa, medic Spitalul Sfântul Spiridon Iaşi: Pacientul a fost explorat imagistic, examinat clinic şi, la un moment dat, acesta a decis pe proprie răspundere să sisteze continuarea investigaţiilor, preferând să se deplaseze la domiciliu

Vecinii spun despre afacerist că "este un om foarte bun şi ok, adică noi ne-am înţeles cu el. Un om cu care se poate discuta, un om cu care se poate vorbi".

Specialiştii spun că efectele alcoolului sunt agravate de consumul de medicamentele antidepresive. O persoană care a băut şi a luat astfel de substanţe poate experimenta ameţeli, confuzie şi relaxare musculară.