Bineînţeles, cu fonduri serioase. 150.000 de euro a investit un producător dn Dâmboviţa într-o plantaţie de soc, dar acum a început să culeagă roadele. Sucurile din aceste plante se vând imediat şi, de la an la an, cererea este tot mai mare.

Melania se tot gândea la o afacere şi, în cele din urmă, a pariat pe nostalgia oamenilor care se reîntorc la gusturile copilăriei: a cumpărat un teren în judeţul Dâmboviţa şi a cultivat soc.

Articolul continua dupa recomandari

Din 12 flori de soc ies 10 litri de socată. O afacere profitabilă, care creşte de la an la an. Anul acesta, proprietara se aşteaptă la vânzări de 200.000 de lei, dublu faţă de anul trecut.

Livada este deschisă şi celor care vor să se relaxeze şi să se bucure de mirosul ameţitor. Socata ajunge în marile magazine şi în băcăniile din Capitală.

Alina Georgiana Firmu, vanzator bacanie: În aceasta perioada, sucul de soc este foarte, foarte cautat in comparatie cu anul trecut, vanzarile in acest an, am crescut cam in proportie cu 20-30%.

Socul este practic un medicament natural, creşte imunitatea organismului şi ţine gripa departe. În magazine, o sticlă de suc bio de 250 de mililitri costă între 15 şi 20 de lei.