Pictorița Smaranda Milu Nemethi s-a stins din viaţă, la doar 37 de ani, după o lungă luptă cu o boală nemiloasă. Deşi câştigase lupta cu cancerul, boala a recidivat agresiv.

Smaranda, o iubitoare desăvârşită de artă și o foarte apreciată pictoriță, spunea că a avut de ales să fie fericită sau tristă, atunci când a aflat că mai are puţin de trăit şi a decis că trebuie să facă tot ce-i stă în putinţă ca experienţa ei să-i ajute pe alţii.

Articolul continua dupa recomandari

"Când am aflat că mai am puţin de trăit, am avut de ales între a fericită sau tristă"

După ce medicii i-au spus Smaradei că mai are puţin de trăit, tânăra s-a hotărât să facă tot ce îi stătea în putinţă să ajute şi alte persoane în situaţia ei.

"Când am aflat că mai am puţin de trăit, am avut de ales între a fericită sau tristă. Am ales să fac tot ce îmi stă în putinţă să îi fac fericiţi pe ai mei şi aceasta a fost prima lecţie pe care am primit-o de la cancer. Apoi au urmat multe altele şi asa am început să scriu blogul de pe www.helpsmaranda.com, care a devenit sursa de inspiraţie pentru alţi pacienţi, care au început să mă sune şi să-mi ceară sfaturi. Îmi părea rău pentru ei, dar m-am bucurat că experienţa mea îi poate ajuta pe alţii”, spunea Smaranda.

"Fericirea stă în lucrurile simple şi nu costă nimic"

În 2014, atunci când medicii nu i-au dat mai mult de o săptămână de viaţă, Smaranda a ţinut piept bolii. Într-un interviu pentru Observator, Smaranda a spus că nu îi este ruşine cu boala, ba chiar îi ţine piept cu zâmbetul pe buze. În patru luni, ea s-a operat, cu eforturi financiare uriaşe, de două tumori. O a treia, aflată adânc în creier, îi punea din nou viaţa în pericol.

Smaranda spunea că boala a trezit-o cumva la viaţă şi a făcut-o să-şi amintească ce contează, de fapt.

Soţul Smarandei, Dan, a publicat un mesaj emoţionant, scriind că soţia sa, după 5 ani de cancer şi 6 luni de suferinţă continuă, s-a dus într-un loc mai bun.