Prefectura Sibiu a transmis, luni, că din cauza inundaţiilor situaţia este critică în localităţile Ocna Sibiului, Apoldu de Sus şi Sălişte, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu a trecut la capacitatea de acţiune roşie, mobilizarea fiind generală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Prefecturii Sibiu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit şi a stabilit măsurile de intervenţie în localităţile din judeţ afectate de inundaţii.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 8 imagini în Galerie

La şedinţă a participat şi secretarul de stat Raed Arafat care se află în judeţul Sibiu pentru a coordona acţiunile de prevenire a inundaţiilor şi de intervenţie în caz de urgenţă.

Vezi 8 imagini în Galerie

”La ora actuală, situaţia rămâne critică la Ocna Sibiului, Apoldu de Sus şi Sălişte. Mobilizarea este generală. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a trecut la capacitatea de acţiune roşie, ceea ce înseamnă că toată lumea este în unitate”, anunţă Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, pompieri, jandarmi şi militari ai Garnizoanei Sibiu vor ridica un dig mobil de 200 de metri la Ocna Sibiului, unde părâul Vişa a ieşit din matcă şi ameninţă mai multe gospodări.

Vezi 8 imagini în Galerie

Trei motopompe de mare capacitate (10.000 de litri/minut) vor ajunge la Sibiu din alte judeţe.

De asemenea, la Sălişte, pârâul a depăşit cota de atenţie cu 30 de centimetri. În comuna Tilişca, a fost oprită alimentarea cu apă potabilă din cauza viiturilor. SC Apă-Canal SA a asigurat o cisternă cu apă potabilă pentru populaţie.

La Orlat, un stâlp de înaltă tensiune s-a prăbuşit în jurul orei 9,30. Localităţile Orlat, Cristian şi Sălişte sunt fără curent electric la acest moment. Echipele Transelectrica lucrează pentru remedierea defecţiunilor.

Vezi 8 imagini în Galerie

La rândul lor, reprezentanţii ISU Sibiu au transmis că în ultimele 24 de ore a fost mobilizat un număr de 50 de pompieri, cu 9 autospeciale, 3 motopompe transportabile, 2 motopompe remorcabile, o motopompă de mare capacitate şi 4 electropompe. 

Pompierii şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au acţionat în localităţile Ocna Sibiului, Cornăţel, Sibiel, Apoldu de Sus, Sălişte, Miercurea Sibiului, Apoldu de Jos. În total a fost evacuată apa dintr-un număr de: 9 curţi, 13 pivniţe şi 21 locuinţe.

Pentru acţiunile din orele următoare s-a solicitat sprijin din judeţele Alba, Vâlcea şi Hunedoara. 

Judeţul Sibiu rămâne sub avertizare meteorologică cod portocaliu până marţi, la ora 21.00.