Sindicatele din poliţie solicită Ministerului Afacerilor Interne şi inspectoratelor de resort angajarea de personal în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, argumentând că s-a ajuns în situaţia în care doar doi poliţişti asigură ordinea publică în municipiul Drobeta Turnu Severin, cu o populaţie de circa 100.000 de locuitori.

'La nivelul Poliţiei Municipiului Drobeta Turnu Severin din cadrul IPJ Mehedinţi este o lipsa acută de personal poliţienesc. Astfel, s-a ajuns ca doi poliţişti (o patrulă din compartimentul: patrulare, ordine şi siguranţă publică) să asigure liniştea întregului oraş Drobeta Turnu Severin (cu circa 100.000 de locuitori) într-un singur schimb. Mai exact, sunt doi poliţişti într-un interval orar de 8 ore obligaţi sa vegheze la liniştea cetăţenilor şi să intervină la toate cazurile de urgenţă semnalate prin SNAUAU 112', se arată în comunicat.

Articolul continua dupa recomandari

Totodată, sindicaliştii atrag atenţia că poliţiştii din compartimentul patrulare, ordine şi siguranţă publică trebuie să desfăşoare activităţi specifice poliţiei rutiere, însă nici măcar nu sunt dotaţi cu echipament pentru activităţile de poliţie rutieră, precum veste reflectorizante pe timp de noapte.

În plus, poliţiştii din compartimentele rutier şi patrulare au ajuns să desfăşoare, singuri, misiuni ale Poliţei de Frontieră, ceea ce este inadmisibil, în condiţiile în care activitatea poliţiştilor de frontieră vizează misiuni precum trafic de persoane, armament, substanţe psihotrope, verificarea informaţiilor cu privire la încălcarea legislaţiei privind frontiera de stat, încălcarea frontierei de stat, mai spun liderii sindicali.

Aceştia solicită Ministerului de Interne şi Inspectoratelor Generale de Poliţie, Jandarmerie şi Poliţie de Frontieră să angajeze personal pentru îndeplinirea misiunilor specifice.

De asemenea, liderii sindicali cer sancţionarea conducerii IPJ Mehedinţi dacă nu au adus la cunoştinţă superiorilor această situaţie. Sindicaliştii menţionează că incompetenţa se poate sancţiona doar prin destituire, fără drept de pensie specială.

Sursa: Agerpres