Tot mai mulţi tineri români caută un job în străinătate. Un studiu realizat de o platformă de recrutare trage un semnal de alarmă cu privire la migraţia forţei de muncă. Din cele 6 milioane de aplicări înregistrate, o treime au fost pentru locuri de muncă peste graniţă.

Joburile în străinătate au adunat de la începutul anului şi până acum, aproape 2 milioane de aplicări.

Articolul continua dupa recomandari

Cei mai determinaţi să plece din România au fost tinerii cu vârste între 25 şi 35 de ani, care au înregistrat aproximativ 855 de mii de aplicări.

Următorii interesaţi de perspectiva de a lucra în afara ţării au fost candidaţii foarte tineri, aflaţi la începutul vieţii profesionale.

Este vorba despre cei care au între 18 si 24 de ani şi care au avut, în perioada ianuarie - octombrie 2019, 450 de mii de aplicări. Nu foarte departe de aceştia au fost cei cu vârste cuprinse între 36 şi 45 de ani cu circa 385 de mii de aplicări.

Majoritatea celor care îşi doresc o carieră în afara ţării, vor să rămână în Europa. Germania este ţara care atrage cel mai mult candidaţii, urmată îndeaproape de Marea Britanie şi de Olanda. Italia este cea care a ieşit din top, ceea ce reprezintă o mare schimbare faţă de acum 10 ani, când era în topul preferinţelor candidaţilor.

În ceea ce priveşte domeniile în care vor să activeze, românii preferă job-urile în vânzări, domeniul bancar, contabilitate şi alimentație. Din top 10, au ieşit în ultima perioadă domenii precum transport, turism sau construcţii.