După luna divorţurilor, a început luna iubirii! Înainte de ziua îndrăgostiţilor, a explodat traficul pe site-urile de matrimoniale. S-au înregistrat conturi noi, iar utilizatorii deja existenţi au fost mai activi decât în oricare altă perioadă din an. Cu puţin noroc, întâlnirile virtuale se pot transforma în relaţii de lungă durată, dacă respectaţi câteva reguli simple de siguranţă.

Chiar în acest moment, sute de români îşi caută jumătatea pe site-urile de matrimoniale.

Articolul continua dupa recomandari

Nu de puţine ori, ceea ce începe ca o conversaţie între doi străini se transformă într-o poveste de iubire pe viaţă. Li s-a întâmplat şi Nicoletei şi lui Marian, doi tineri din Iaşi care s-au căsătorit după ce s-au cunoscut online.

NICOLETA ENACHE, fost utilizator al unui site de dating: A început în 2011, când deja eram prezentă pe acest site de matrimoniale şi întâmplător a apărut el. De acum cinci ani a a venit şi această prinţesă!

Cei mai mulţi îşi încearcă norocul pe astfel de site-uri la început de an.

FLORI DRAGOMIR, vicepresedintele unui site de dating: Luna ianuarie reprezintă o lună de vârf. Lucrul acesta este sesizat de site-urile mari de dating, se constată că traficul creşte, este chiar cu 30%, 35% mai mare. Oamenii devin foarte activi pe site, trimit foarte multe mesaje.

Psihologii au şi explicaţia.

CRISTINA FULOP, pshioterapeut: Este foarte probabil ca fiind un început de an oamenii să înceapă să aplice ce şi-au pus în plan pentru anul următor şi să înceapă să pună în funcţiune strategia pentru îndeplinirea obiectivelor şi acesta poate fi un obiectiv pentru mulţi dintre cei singuri.

Pe un singur site de matrimoniale, s-au trimis anul trecut 300 de mii de mesaje. Semnate nu doar de tineri, ci şi de români de vârsta a doua sau a treia. Pentru a găsi un partener compatibil, utilizatorii completează un test de personalitate, în care îşi dezvăluie şi pasiunile, studiile, zodia şi aşteptările.

FLORI DRAGOMIR, vicepresedintele unui site de dating: Sistemul acesta asta face, se uită la ce ai completat, la ce cauţi, la ce te uiţi şi vine şi îţi face recomandări apropiate

Cu toate acestea, există şi români sceptici.

”Trăim într-un mediu în care informaţiile sunt tot mai false şi nu ştim să le triem”, spune o tânără.

NICOLETA ENACHE, fost utilizator al unui site de dating: Sunt o grămadă de ciudaţi. Da, OK, sunt ciudaţi, dar poate să vină acel el sau acea ea.

Dincolo de romantism, prudenţa e obligatorie pe site-urile de întâlniri. Nu doar pentru că la capătul celălalt al internetului se află necunoscuţi, ci şi din cauza hackerilor, care pândesc din umbră. Aşadar, nu oferiţi online informaţii personale, precum adresa, locul de muncă sau fotografii intime ori mesaje secrete. Păstraţi-le pentru persoana potrivită.