O elevă de 15 ani din Constanţa s-a sinucis, ieri seară, după ce şi-a luat adio de la apropiaţi printr-un mesaj ca un strigăt de ajutor. Nimeni nu a sunat însă la 112 înainte ca fata să se prăbuşească de la zeci de metri, de pe un hotel abandonat. De mai bine de un an, adolescenta, cândva o elevă bună, dădea semne că se află în depresie, însă nimeni nu a observat că e în pericol.

Înainte de gestul extrem, Ştefania i-a trimis unui prieten un mesaj de adio. El a încercat s-o convingă să nu îşi ia viaţa, însă totul a fost în zadar. După ultimele sale cuvinte, fata a făcut pasul în gol. 

Articolul continua dupa recomandari

Tânăra ar fi venit singură în această zonă, de la marginea Pădurii Comorova. Ar fi urcat în clădirea abandonată înaltă de 25 de metri.

Speriat de mesajele fetei de 15 ani, cel care le-a primit i-a anunţat imediat familia. Totuşi, nimeni nu a chemat poliţia. Agenţii au sosit abia când nişte muncitori din zonă au găsit corpul fetei lângă hotelul abandonat. 

La etajul la care urcase, agenţii i-au descoperit hainele atent împăturite. 

Carmen Silvia Andrei, psihologul şcolii: Este o veste foarte tristă, care ne-a surprins pe toţi. Am aflat, ca şi dumneavoastră, aseară, după ce tragicul eveniment s-a produs

În ultima ei conversaţie, Ştefania scria că se simte insignifiantă, aşa cum a fost privită de ceilalţi. 

Erau semne care puteau prevesti drama ei, însă nimeni nu a ştiut să le citească.

Carmen Silvia Andrei, psihologul şcolii: Nu a fost niciun semnal. Din păcate. Credeţi-mă că ne-am fi dorit cu toţii să vedem, să observăm ceva şi să acţionăm

Mihaela Pilat, dirigintă: Erau 16 absenţe disparate, în zile diferite, câte o oră 

Mihaela Pilat, dirigintă: I-am zis că peste zece absenţe se scade câte un punct la purtare

În ultimul an, Ştefania începuse să lipsească de la ore şi să ia note tot mai mici. Psihologul şcolii nu a fost informat de schimbarea ei de comportament. Încă un semn care poate ascunde probleme grave, la adolescenţi. 

Cristina Gemănaru, psiholog: Lucrurile care înainte păreau mai uşor de trecut, aici capătă cu totul şi cu totul altă importanţă. Este extrem de important ca la vârsta adolescenţei, din punctul meu de vedere, cred că toţi adolescenţii ar fi bine să fie consiliaţi

Psihologii spun că dezinteresul faţă de şcoală sau prieteni, ori sentimentele de inferioritate sunt semne ale unei depresii care poate duce la sinucidere, la adolescenţi.