Patriarhia Română i-a acordat, în semn de înaltă apreciere, campioanei Simona Halep, Ordinul "Crucea Patriarhală" pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

Simona Halep a obținut la Wimbledon cel de-al doilea titlul de Mare Șlem din carieră, după ce a învins-o în finală pe Serena Williams.

Articolul continua dupa recomandari

Patriarhia Română i-a acordat Simonei Halep Ordinul "Crucea Patriarhală"

"Românca Simona Halep a devenit de mai multă vreme un simbol al performanţei sportive pe plan internaţional, fapt care a culminat cu obținerea trofeului Wimbledon 2019, cel mai vechi şi mai prestigios turneu de tenis dintre cele 4 turnee de Mare Şlem. Apreciind realizările sale în domeniul tenisului feminin de performanţă şi, totodată, credinţa sa creştin-ortodoxă, pe care o mărturiseşte public prin semnul Sfintei Cruci, Patriarhia Română îi acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române. Data înmânării distincţiei va fi stabilită de comun acord", informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Crucea Patriarhala pentru mireni a fost acordată câtorva personalități culturale și sociale ca Prof. Dr. Ionel Haiduc, presedinte al Academiei Romane (2011), Prof. Dr. Andrei Marga, rectorul Universității din Cluj (2011), Ing. Eugen Iordăchescu, inventatorul procedeului de translație a unor biserici 2016), sau personalități artistice, ca Tudor Gheorghe  (2017), precum și unor personalități din lumea medicală sau unor persoane care au ajutat Biserica și au onorat credința creștina in spațiul public românesc.