Un român şi-a împlinit visul american. A fugit în urmă cu 30 de ani din România comunistă şi a ajuns acum să încheie un contract cu Departamentul de Stat American, care i-a dat pe mână imaginea ţării. Silvian Cenţiu are misiunea de a promova Statele Unite pe bătrânul continent. Într-un interviu în exclusivitate, ne-a povestit cum a ajuns aici

Puţini ştiu că în momentul în care Silvian a decis să plece din România spre Statele Unite, în California, a vrut să se angajeze la o pizzerie. A fost refuzat atunci, nici ei nu știu ce au pierdut. Am vrut să-i facem o surpriză, să îi aducem aminte de începuturi.

Articolul continua dupa recomandari

Pe Silvian Cenţiu îl întâlnim la filiala din România a propriei firme de marketing şi PR. Drumul în America şi înapoi a fost nu doar lung, dar mai ales dificil. Cu puţin înainte de '89 tânărul licean de atunci era pasionat de electronică şi era cunoscut ca un răzvrătit al sistemului comunist.

Pe mine m-au convocat unii să construiesc o telecomanda. Nu stiam pentru ce e. Și pe urmă am aflat. Era pentru o bombă. Pentru un atentat la Ceaușescu.

A fugit în munţi, a reuşit să treacă graniţa în Serbia şi de acolo a luat drumul Occidentului.

Eu cred in visul american. Primești oportunitatea de a te realiza, daca te ții de lucruri

În Statele Unite Sivian Cenţiu a făcut de toate: a fost şofer pe autobuzele care duc turişti la aeroport, dar a terminat şi universitatea Stanford. A lucrat în multinaţionale, a mai făcut cîteva facultaţi şi într-o zi a decis să-şi deschidă propria afacere.

Unii zic că în viaţă ai 10 mari oportunităţi. Trebuie să fii pregătit când te întâlneşti cu ele

Aşa a recunoscut Silvian oportunitatea atunci când Departamentul de Stat al Statelor Unite i-a cerut firmei pe care o conduce să îi promoveze imaginea în ţările Uniunii Europene. Iar asta presupune multe, de la interse comerciale şi industriale la cele turistice

Silvian Cenţiu nu promovează oficial România, dar e fără îndoială un vector de imagine pentru ţara sa.