O răceală, o toxiinfecţie alimentară, ciupiturile de ţânţari sau o rană uşoară pot să-ţi strice vacanţa şi la mare, şi la munte. Aşa că, o trusă de prim-ajutor te poate ajuta să scapi de probleme şi să te bucuri de concediul şi aşa prea scurt.

În primul rând, pentru cine pleacă în ţară, la mare sau la munte, este foarte important să-şi alcătuiască înainte o aşa-numită trusă de prim ajutor. Este ceva mai mult decât cea pe care o avem în dotarea maşinii şi ar trebui să conţină, în primul rând câteva medicamente de bază.

Articolul continua dupa recomandari

Mai exact: pastile pentru răul de maşină, medicamente anti-alergice sau pentru înţepături de insecte sau cremă de protecţie solară cu factor 50+. Apoi, mai puneţi în această trusă şi ceva pastile pentru durere sau febră, ceva pansamente gastrice şi medicamente care ne ajută la reglarea digestiei.

Toate aceastea o să vă coste 70-100 de lei. Dacă ştiţi că suferiţi de o boală cronică şi luaţi pastile prescrise de medic aveţi două variante: ori vă asiguraţi că aveţi suficiente medicamente pentru zilele de concediu, ori luaţi reţeta cu dumneavoastră.

Vacanţa în străinătate are şi ea riscurile ei. Dacă mergeţi într-o ţară exotică, musai trebuie să mergeţi la un centru de boli infecţioase să vă faceţi vaccinurile pentru anumite boli endemice. Apoi, daţi câteva zeci de lei şi faceţi-vă o asigurare şi de ce nu mergeţi la Casa de Asigurări de Sănătate şi solicitaţi cardul european de sănătate.

Toate acestea vă pot scuti de cheltuieli mari în caz de boală.