Tanara de 28 de ani din Bucuresti este o alpinista experimentata. Cu toate acestea, la coborarea de pe traseu, a alunecat pe o portiune de gheata, a cazut si si-a fracturat un picior.

In fiecare iarna, salvamontistii isi racesc gura de pomana. Ii avertizeaza pe turisti ca traseele montane nu sunt o joaca, insa nimeni nu ia in seama sfaturile si se ajunge la tragedii.

Articolul continua dupa recomandari

“Pe toata perioada iernii tot abruptul prahovean este declarat foarte periculos. Ne minunam cum de n-am avut in iarna asta mai multe accidente, la cati turisti au urcat pe munte.”, spune Claudiu Vasilescu, salvamontist. De aceeasi parere este si seful serviciului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc: “acesti turisti au dat dovada de inconstienta, nu numai ca au ales un traseu extrem de dificil, a fost ales peste puterile lor, au plecat de dimineata, au fost epuizati, au incercat sa coboare pe un traseu foarte foarte greu la o ora tarzie”.

Un drum de opt ore, dus-intors. Atat au parcurs azi-noapte salvatorii, ca sa ajunga la tanara si s-o aduca in siguranta pana la ambulanta. Tanara a fost dusa la Spitalul din Azuga, unde a primit ingrijiri, iar acum este in afara oricarui pericol.