Oficial, este ultimul weekend înainte de închiderea sezonului estival. Însă, în staţiunile din sudul litoralului, serviciile all inclusive ar putea prelungi sezonul până în octombrie. La polul opus, sunt staţiunile din nord, unde turiştii au mers pentru o ultimă vacanţă. Una fără aglomeraţie, dar şi cu mai puţine variante de distracţie.

Într-un peisaj romantic, razele soarelui şi marea liniştită le oferă turiştilor vacanţa pe care au aşteptat-o tot anul. E linişte, pe plajă e loc pentru toată lumea, iar sejurul din septembrie aduce răsfţăt la all inclusive, cu preţuri atractive. 

Articolul continua dupa recomandari

- Avem aici totul în interior şi nu mai trebuie să mergem să căutăm în altă parte.
- Cât aţi plătit?
- Trei persoane suntem, doi adulţi şi un copil de 11 ani, 3.200 de lei. Cinci nopţi.

Ceea ce înseamnă costuri reduse şi cu 70 la sută faţă de vârful de sezon. 

În bucătăria unui hotel de trei stele din Jupiter, 60 de angajaţi se asigură că nimic nu le lipseşte oaspeţilor. Dragoș Răducanu, hotelier: "Avem trei oferte speciale active acum, Litoralul pentru toţi care este clasic, seniori 50 plus şi mai avem oferta all for all unde cu un carnet de voucher de 1450 de lei poate să vină o familie cu un copil sub 10 ani să stea cinci nopţi la all inclusive."

În Venus, la hotelurile care oferă all inclusive, sălile de jocuri şi piscinele interioare sunt o alternativă pentru cei care se tem că vremea s-ar putea schimba. 

În nordul litoralului, găsim plajele aratau astazi ca-n plin sezon. Marea de şezlonguri a fost însă înlocuită cu cearşafuri şi saltele. Iar peste valuri din când în când mai trece un jet sky. 

Dacă în hotelurile cu all inclusive din sudul litoralului sezonul va fi prelungit până în octombrie, în nord mulţi patroni de restaurante se gândesc să închidă curând. 

Turiştii care mai vin la mare se mai pot plimba cu telegondola până pe 15 septembrie, iar o cursă dus-întors, de unde se poate admira staţiunea Mamaia costă 40 de lei.

80 de mii de turişti sunt acum pe tot litoralul.