Obicei nou de Sărbători mai ales pentru familiile cu copii: albumul de Crăciun. În jurul bradului sau într-un decor de basm întreaga familie este imortalizată de un fotograf profesionist. Site-urile de anunţuri sunt pline de astfel de oferte. O şedinţă foto costă între 200 şi 600 de lei. Amintirea e însă nepreţuită, spun cei care şi-au pus deja pozele în ramă.

Întreaga familie într-o fotografie. E cea mai frumoasă amintire pe care părinţii vor să le-o ofere copiilor. Gemenele Agata şi Mina au acum nouă luni, dar peste ani rezultatul şedinţei foto de astăzi le va aminti de copilărie. Pentru fotograful care îşi pune toată priceperea în reuşita albumului de Crăciun e o adevărată încercare să le aducă pe cele două copile în lumina perfectă. 

Articolul continua dupa recomandari

Rodica şi Daniel Tolea au venit de la 250 de kilometri distanţă pentru ca un fotograf profesionist să pună magie în albumul lor de Crăciun.

DANIEL TOLEA, tatăl fetiţelor: Am ales sa venim astazi pentru că e o zi foarte importantă pentru fete, să zic, primul Moș Nicolae. Avem o prima sedinta foto de Moș Crăciun cu decorul absolut minunat!

Părinţii şi-au folosit s-au folosit de toate trucurile şi de aptitudinile artistice ca fetele să zâmbească în poză. În cadrul perfect au intrat spiriduşi si zâne. Construcţia decorului l-a costat pe fotograf  7 mii de lei.

MARIAN STEREA, fotograf profesionist: Copiii ne-au inspirat an de an si pt ca noi tinem cont de sugestiile lor anul acesta am ales sa facem.... Gheata lui Moș Crăciun, spiridusii sunt inauntru si pregatesc cadourile pentru toti copii din lume. 

Gheata Moșului cu barba albă are 3 metri lungime și, pentru că fiecare detaliu contează, amenajarea decorului a durat mai bine de 3 săptămâni, dar a adus la malul marii o bucățică din satul lui Moș Crăciun.

O şedinţă foto costă 600 de lei, iar în preţ este inclus şi un print în ramă de lemn. Pentru 100 de euro, clienţii primesc un album cu 20 de fotografii.

În această perioadă, tot mai mulţi fotografi se întrec în idei şi decoruri pentru a-şi atrage clienţii. Oferta lor s-a mutat şi pe Internet. Site-urile sunt pline de anunţuri tentante. Preţul ţine cont şi de experienţa sau talentul fotografului. 

Cu 200 de lei, poţi primi un album foto cu 50 de fotografii, iar cu 250 de lei unul cu 75 de fotografii.