Situaţie incredibilă la Buzău! Singurul medic specialist al secţiei de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu va intra în concediu de odihnă. Iar asta înseamnă că întreaga secţie îşi suspendă activitatea. În plus, medicul este şi pensionar, dar lucrează cu contract anual de muncă. 

Începând cu data de 14 decembrie şi până la sfârşitul anului singurul medic de la secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu va lispi. Astfel, pacienţii care vor avea nevoie de ajutor vor fi redirecţionaţi către spitalul din Buzău, iar urgenţele vor fi tratate de medicul de gardă de la secţia Interne.

Articolul continua dupa recomandari

Directorul Spitalului din Nehoiu a declarat că a organizat de mai multe ori concurs pentru ocuparea unui post de pediatru, însă nimeni nu a fost interesat. De altfel, unicul doctor care lucrează acolo este pensionat încă de anul trecut. Asta în condiţiile în care Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu ar trebui să funcţioneze cu doi doctori, pentru că sunt între 40 şi 60 de internări într-o lună.

Medicul pediatru nu este singurul pensionar care vină încă la muncă. La Spitalul din Nehoiu, dintre cei 13 medici, mai sunt încă trei pensionari. Mai grav este că există trei secţii cu un singur doctor: Pediatrie, Ginecologie şi Ortopedie.