Mâncarea franţuzească ne face pe toţi să oftăm de poftă. Andreea Gherasim este ghidul nostru în materie de mâncăruri fine și s-a întors de la Paris cu savoarea capitalei Franţei, dar și cu câteva secrete pentru prepararea unei rețete franțuzești delicioase.

În Franţa, prima masă a zilei presupune un ritual de-a dreptul. Nu degeaba pe străzile Parisului, încă de la primele ore ale dimineţii, mirosul este îmbietor.

Articolul continua dupa recomandari

Andreea Gherasim: Pentru că suntem la Paris în timpul Săptămânii Modei am ales să luăm micul dejun într-un loc fashion şi asta pentru că este în topul Vogue ale celor mai bune restaurante pentru mic dejun. Am ales omlette du fromage, capuccino şi un fresh de portocale.

Călătoria culinară continuă, iar după un mic dejun autentic franţuzesc ajung în "conacul" delicateselor. Pe una din cele mai frumoase străzi din capitala Franţei, acolo unde se simte şi aerul românesc.

Pe Andreea a întâmpinat-o Ioana, o româncă stabilită recent în Paris. Ştie în detaliu ce însemană o experienţă franţuzească autentică şi nu se zgârceşte cu explicaţiile.

Ioana Bosca: E foarte drăguţ aici pentru că lumea vine să ne întâmpine, în loc să se întâmple invers. E foarte simplu de luat aşa pe un fir logic. Dacă vrei să îţi faci o masă poţi să începi cu un aperitiv în care poţi să incluzi de exemplu foie gras pentru că este absolut clasic, dar la fel de bine poţi să incluzi charcuterie spaniolă, jamon sau chorizo şi să faci aşa un platou de charcuterie pe care să îl combini fie cu şampanie pentru că e o descoperire culinară extraordinară, jamon cu şampanie, fie cu vin roşu.

Vinuri pe care întreaga echipă de români le selcţionează atent, pentru fiecare etapă a mesei.

Ioana Bosca: După aceea poţi să integrezi un pic de peşte. Avem inclusiv pentru felul principal o bucată absolut senzaţională de carne. Este o bucată care are aproximativ 1 kilogram, dar gata pregătită să o facem acasă. Este o bucată de carne pe care de obicei o mâncăm la restaurantele cu stele Michelin. 4 minute pe o parte, 4 minute pe cealaltă parte, 4 minute la cuptor, 20 de minute de linişte.

Brânzeturile nu lipsesc de la nicio masă. Se ştie, fără ele, experienţa franţuzească nu va fi niciodată una completă. Şi ar fi păcat.