În urmă cu puţin timp, autorităţile din Maramureş au decis să închidă şcolile în Baia Mare, azi şi mâine. De asemenea, cursurile sunt supendate până luni în şcoli din Cavnic, Boiu Mare, Vima Mică, structura Aspra și Preluca Nouă.​

În Maramureş, autorităţile au decis ca azi şi mâine, şcolile din Baia Mare să fie închise.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, rămân închise până luni mai multe şcoli în Cavnic, Boiu Mare, Vima Mică, structura Aspra și Preluca Nouă.

Colegiul Economic „Pintea Viteazu” din oraşul Cavnic, judeţul Maramureş, va avea cursurile suspendate, de miercuri până vineri, din cauza zăpezilor, fiind afectaţi de această situaţie peste 500 de elevi.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş, Adriana Meşter, a declarat că orele din cele trei zile vor fi recuperate de elevi în următoarea perioadă.

Şcoli închise în Maramureş din cauza ninsorilor

„S-a primit o solicitare din partea conducerii Colegiul Economic Pintea Viteazu Cavnic, care a fost aprobată, pentru suspendarea cursurilor trei zile în perioada 16 – 18 ianuarie, de miercuri până vineri, din cauza zăpezilor. Aici învaţă 550 de elevi, de la învăţământ preşcolar până la clasa a XII-a. Cursurile suspendate vor fi recuperate ulterior”, a spus Meşter.

Potrivit acesteia, marţi au fost suspendate cursurile din cauza condiţiilor meteorologice în trei unităţi de învăţământ din judeţ cu peste 100 de elevi.

„Nu s-au ţinut cursuri la o şcoală gimnazială din Boiu Mare, unde învaţă 69 de elevi, la Vima Mică, unde erau 6 elevi de ciclul primar, la o şcoală din Copalnic Mănăştur, cu 28 de elevi, dar de miercuri îşi vor relua activitatea în mod normal”, a mai spus Meşter.