În urma unei acţiuni de amploare la zeci de persoane suspectate de sclavagism, procurorii DIICOT şi ofiţerii BCCO Piteşti au avut parte de un şoc: în curţile traficanţilor de persoane munceau oameni cu handicap, oameni care erau obligaţi să lucreze la pădure, erau bătuţi, ţinuţi nemâncaţi, iar aceşti sclavi din curţile rudarilor din Gămăceşti au fost racolaţi din diverse gări, pieţe sau de pe străzi, oameni care nu aveau cum să se apere, persoane vulnerabile.

Articolul continua dupa recomandari

Vezi 1 imagini în Galerie

Cinci persoane au fost găsite în lanţuri

La una dintre case au fost găsite cinci persoane în lanţuri, printre acestea aflându-se şi doi minori de 10 şi 12 ani. Toţi au fost ţinuţi în lanţuri atât pe timp de zi, cât şi noaptea, ca să nu fugă de acasă. Atunci când nu se supuneau sclaviei erau târâţi în lanţuri prin sat pentru a fi daţi exemplu. Scăpau de ele doar atunci când munceau prin gospodării sau prin pădure, iar atunci erau supravegheaţi atent de membrii familiei.

Vezi 1 imagini în Galerie

Sclavii erau hrăniţi ca pe câini

Persoanele vizate de aceste descinderi sunt suspectate că ar fi exploatat prin muncă zeci de persoane, pe care le obligau să muncească în gospodării, la tăiat de lemne în pădure, dar şi să comită infracţiuni, precum furturi de arbori. Mai mult, îi punea să se bată între ei pentru distracţia “stăpânilor de sclavi“. Deşi pare de necrezut, anchetatorii au descoperit că membrii grupării hrăneau ca pe câini victimele, ţinute în lanţuri, cu resturi alimentare aruncate pe jos. Printre victime s-ar afla şi mai multe femei şi copii. Femeile erau şi abuzate sexual. Toate persoanele suspectate de sclavagism au fost duse la audieri.

Vezi 1 imagini în Galerie

Victimele erau răpite chiar de sub ochii oamenilor

În unele cazuri, victimele era răpite din locuri publice (de lângă biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membri grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia, prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor, cât şi în proximitatea localităţii, respectiv: să măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masă lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării, unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj), unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase.